Nakkesmerter

Nakkesmerter

Med nakkesmerter menes smerter i nakkeregionen, det vil si øvre del av rygg, mot hodet og utover mot skuldrene. Nakkesmerter forekommer hos 30-50 prosent av den voksne befolkning i løpet av et år. Din kiropraktor i Austevoll kan hjelpe deg med nakkesmerter.

Nakkesmerter Kiropraktor Austevoll

Nakkesmerter

 

Hva er nakkesmerter?

Nakkesmerter kan inndeles i lokale smerter og smerter med utstrålende smerter.

 

Forekomst

Nakkesmerter forekommer hos 30-50 prosent av den voksne befolkning i løpet av et år. På ethvert tidspunkt har 10 prosent av befolkningen nakkesmerter
Det er anslått at 3 prosent av befolkningen oppsøker lege med nakkelidelse som hovedproblem i løpet av et år
Hyppigst forekommer nakkesmerter hos kvinner, og det er økende hyppighet med alderen med flest tilfeller mellom 40 og 60 år.
Tilbakevendende perioder med smerter er vanlig helt fra 20-års alderen

 

Smertemekanismer

Nakken består av 7 nakkevirvler med mellomvirvelskiver. Det er mange små ledd mellom disse virvlene, og det er også tett med leddbånd, muskler og sener. I tillegg er det i dette området mange nervetråder. Alle disse strukturene kan ved skader eller sykdommer føre til smerter. Dersom en skive presser mot en nerve får man et såkalt prolaps, dette kan likevel vere smertefritt alt etter hvor prolapset treffer nerven. Smerter og stivhet i nakken er svært vanlig, men ofte kan det være uklart hva som egentlig er årsaken. I mange tilfeller er det mange enkeltfaktorer som virker sammen. Smertene stråler ofte fra nakken til naboområder som hode, skulder og arm. Mekaniske belastninger og spenningstilstander i muskler er vanlige årsaker

 

Behandling

Austevoll Kiropraktikk spesialiserer seg på undersøkelse og behandling av muskel og leddproblem. Vi benytter ofte muskelbehandling, manipulasjon ved justering av stive ledd og nåler for å skape resultater. Ved hjelp av undersøkelsen søker man etter smertens opphav og hvilke strukturer som er påvirkede. Avhengig av hvilke «feil» vi finner lager vi en behandlingsplan som ofte kombinerer aktiv behandling med trening og øvelser. Om man tar bort årsaken til problemet vil kroppen raskt leges.